Poslední výhry

 všechny příspěvky

ETAPA 1 ROZHOVOR S ALEŠEM LOPRAISEM

Na pobřeží rudého moře, ve městě Džidda. Právě tady začíná 1.ledna prologem už 44.ročník slavného závodu Rallye Dakar. Celá událost končí 14.ledna a na závodníky čeká v Saudské Arábii celkem 12 etap. Pozornost českých fanoušků se bude tradičně upínat hlavně k posádce Aleše Lopraise, který pro casino 69GAMES poskytl i tento exkluzivní rozhovor:

Se speciálem Praga V4S DKR jste rallye Dakar absolvoval již dvakrát, jaké jsou u Lady (jak Vy sám tomuto vozu říkáte) nejzásadnější novinky?

Nejzásadnější novinky jsou nové srdce, o 10% vetší výkon, máme o 150 koní navíc a celkem máme 4500 Nm točivý moment, takže 1150 koní a 4500Nm. Nové chlazení nová mapa automatické převodovky a nový navigátor. To je vše je u nás nové.

Jaká jsou letos Vaše očekávání, s jakými cíli do Saudské Arábie míříte?

Vyhrát. Když se člověk nebojí to říct, pak se to může stát. Jdeme si prostě za tím. Na bedně už jsme jednou stáli a víme, že je to složité, ale chceme tam být znovu. Máme 9 vyhraných etap, vyhranou Silk Way Rallye, bude to náročná, ale je to obrovská výzva.

Jak probíhala příprava? Byla letos v něčem odlišná od předešlých ročníků?

Řekněme že byla hodně podobná, ačkoliv byla trošku limitovaná v rámci covidových opatření, takže neproběhlo tolik přípravných soutěží. Navíc jsme museli někdy i čekat na dodání některých dílů, které se prodloužily z hlediska logistiky. Nicméně zvládli jsme jak odbrždění nového motoru, tak úpravu převodovky, což je pro náš malý rodinný tým obrovský úspěch.

Po dvou předchozích ročnících se letos závod pojede více na jihu, kde na posádky čeká více dun a písečných pasáží, je tohle změna, kterou uvítáte nebo naopak?

Bohužel mělo tomu tak být, ale tu trať na poslední chvíli upravili. Já osobně duny miluju, tam se totiž závod dá vyhrát ale taky ztratit. Je to nejtěžší pasáž, kde se Dakar roky rozhoduje, ale nebude to o písku nakonec tolik, jak bylo avizováno. Věřím, že ho tam i tak bude dostatek. Tedy čím víc písku, tím lépe pro nás.

Mohl byste čtenářům blíže představit dva zbývající členy Vaší posádky? Pokud máme správné informace, dochází oproti loňsku ke změně na pozici navigátora.

Tak po dlouhé době mám celou českou posádku. Já jsem snad posledních deset let kromě jedné vyjímky jezdil se zahraničním navigátorem. To možná spíš já budu mít teď trošku problém, protože jsem zvyklý věci vnímat spíš v angličtině nebo ve španělštině, takže jsem i svého nového navigátora požádal, aby mi nějaké informace předával jiným jazykem, ačkoliv ani tak nejde o to, jakým jazykem, jako spíš o ten obsah. Důležité je, ať upalujeme správným směrem a to co možná nejrychlejším způsobem.

Na sociálních sítích máte poměrně značnou fanouškovskou základnu, budete jim i během Dakaru přinášet aktuální příspěvky z tohoto legendárního závodu? Případně kde přesně mohou fandové motorismu sledovat novinky ze závodu?

Letos chystáme speciální nový obsah na nové platformě onlina casina 69GAMES, kde budou mít naši fanoušci , ale i novináři, kamarádi a všichni ostatní možnost shlédnout aktuální dění. Rozhodně se bude jednat o zajímavý obsah, který bude primárně prezentovát právě tam.

Energy Drinky 69 – jeden z Vašich projektů, za jehož kvalitou stojí Loprais team. Budou součástí Vaší výbavy na Dakaru? Mohou tyto drinky ochutnat i Vaši fandové, pokud ano, pak kde?

Jednoznačně ano, na Dakar bereme celou paletu drinků všech možných chutí. Například příchuť Lemont Mint je velmi populární mezi tamním obyvatelstvem, ketré se jím rádo a hojně napájí, ovšem stejně jako my. Jedná se o náš nejoblíbenější drink. Ale zpátky k té otázce. Ať fandové sledují naše sociální sítě, kde bude spousta soutěží a kde budou moci vyhrát i právě skrz 69GAMES naše drinky a to ne po kusech ale rovnou po kartonech.

Termín samotného závodu koresponduje s dnem Vašich narozenin (10.ledna 42 let), bude na trati prostor pro nějakou oslavu? Jaká věc by Vám letos k narozeninám udělala největší radost?

Největší radost mi udělá, když budeme v naší rodině všichni zdraví. Moc dobře vím o čem mluvím. A co se týká samotné soutěže, tak nebudu skromný. Je to umístění na bedně. Hlavně ať se všem daří tak jak si přejí, stejně jako našemu novému projektu 69GAMES.